Mondial Assistance start thuisvaccinaties

Alarmcentrale Mondial Assistance signaleert dat de helft van de vakantiegangers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Egypte, Turkije en Kroatië zonder inentingen op reis gaat*. Door vakantiegangers nu zelfs thuis te informeren over de mogelijke gevaren bij het reizen en het voorkomen van ziekten geeft de reisverzekeraar nog meer invulling aan hun verantwoordelijkheid om reizigers te helpen bij de voorbereiding van een reis.

Samenwerking met gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl
Gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl komen bij de mensen thuis om te adviseren en informeren over de benodigde vaccinaties, om vervolgens ook de juiste inenting te geven. De vaccinaties worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed (soms gedeeltelijk). Hierdoor is de drempel om goed voorbereid en ingeënt op reis te gaan aanzienlijk verlaagd.

Inenting ook in Europa nodig
Ondanks de recessie gaat Nederland nog massaal op vakantie. Verre, tropische bestemmingen, waarbij verschillende vaccinaties noodzakelijk zijn, worden vaker vervangen door landen dichterbij huis. Ook binnen Europa zijn vaccinaties soms nodig. Zo komt Hepatitis A, een besmettelijke leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus, veelvuldig voor in populaire vakantiebestemmingen als Egypte, Turkije. Een goede voorbereiding en de juiste inentingen zijn voor deze landen dus ook essentieel. In de bosrijke natuurgebieden van Europa, met name Zuid Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Scandinavië en Rusland is er risico op teken encefalitis. Tekenbeet encefalitis is niet te genezen met medicijnen, maar  er is wel een vaccin beschikbaar ter bescherming. Het is aan te raden dat reizigers naar deze gebieden zich hiervoor in sommige gevallen inenten.

Voor meer informatie: mondial-assistance.nl/inentingsadvies
* bron: gezondopreis.nl

Top