Cuba erkent reisverzekering Mondial Assistance - Wereldwijde hulpverlener voldoet aan nieuwe wetgeving ziektekosten toeristenCuba erkent reisverzekering Mondial Assistance - Wereldwijde hulpverlener-voldoet-aan-nieuwe-wetgeving-ziektekosten-toeristen

Cuba erkent reisverzekering Mondial Assistance - Wereldwijde hulpverlener voldoet aan nieuwe wetgeving ziektekosten toeristen

Amsterdam, 19 april 2010Mondial Assistance wordt op Cuba beschouwd als een erkende verzekeringsmaatschappij. Dankzij de samenwerking met een lokale verzekeraar, schaart Mondial Assistance zich onder een select gezelschap van wie de reisverzekering met dekking van medische kosten na 1 mei op Cuba geldig is.

Reizigers naar Cuba zijn vanaf 1 mei 2010 verplicht om een geldig bewijs van een reisverzekering, inclusief dekking van medische kosten, op zak te hebben. Ook moet men kunnen aantonen dat de reisverzekering geldig is in Cuba voor de periode dat men daar zal verblijven. Buitenlanders die niet kunnen aantonen dat een verzekeraar de medische kosten vergoedt, dienen op de luchthaven in Cuba een vervangende ziektekostenverzekering te kopen. Wie weigert, komt het land niet in.

Via een Cubaanse verzekeraar voldoen verzekerden van Mondial Assistance aan de opgelegde eisen en krijgen zij op het eiland te allen tijde de hulp die nodig is. De reisverzekeraar verstrekt bij de polis (op aanvraag) bovendien een Engelse verklaring om er bij aankomst geen misverstand over te laten bestaan waar de reiziger voor verzekerd is, en waar de verzekering geldig is.

In de praktijk moeten toeristen, die niet bij een door de Cubaanse regering erkende verzekeringsmaatschappij zijn aangesloten, ook in Cuba een reisverzekering afsluiten. Alleen daar een reisverzekering afsluiten en niet in Nederland, is geen verstandig besluit. Tijdens de reis naar het grootste eiland van het Caribisch gebied kan er tenslotte van alles gebeuren, denk aan ziekte en bagageverlies.

Top