Eerste parasolvlucht geland op Rotterdam Airport

Eerste parasolvlucht geland op Rotterdam Airport

Alarmcentrale Mondial Assistance repatrieert vakantiegangers uit Turkije en Bosnië
Amsterdam, 22 augustus 2009De eerste parasolvlucht van dit vakantieseizoen landde gisteravond laat op Rotterdam Airport. Initiatiefnemer en wereldwijd hulpverlener Mondial Assistance charterde hiervoor een Dornier, het grootste vliegtuig dat voor medisch vervoer is ingericht, en repatrieerde daarmee zes onfortuinlijke vakantiegangers.

De zes patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moesten hun verblijf in Turkije en Bosnië beëindigen met een hernia, hartproblemen en diverse fracturen. Een van de patiënten heeft meervoudig letsel. Alle patiënten zijn direct vanuit het vliegtuig in ambulances en taxi’s verder vervoerd, naar het ziekenhuis of naar huis.

De alarmcentrales van de Mondial Assistance Group verzorgen jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook op de wereld. Om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen, maakt de hulpverlener soms gebruik van de mogelijkheid een vlucht te charteren. Mondial Assistance wil zo voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten. Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert, is de hulpverlener in staat dergelijke maatregelen te nemen.

Top