Mondial Assistance steunt project MASSIVEGOOD

Mondial Assistance steunt project MASSIVEGOOD

Amsterdam, oktober 2009Mondial Assistance is sinds 23 september 2009 een officiële partner van het MASSIVEGOOD project. Dit project is een initiatief opgezet door de Millenium Foundation for Innovative Finance for Health. MASSIVEGOOD houdt in dat reizigers elke keer dat ze een vliegticket of andere reisgerelateerde dienst kopen, vrijwillig een bijdrage kunnen leveren. Deze bijdragen worden besteed aan de bestrijding van HIV/aids, malaria en tuberculose in de ontwikkelingslanden. MASSIVEGOOD kan de komende vier jaar potentieel 1 miljard dollar opbrengen voor extra ondersteuning van de wereldwijde gezondheidszorg.

Mondial Assistance stelt wereldwijd haar alarmcentrales beschikbaar voor dit project. Iedereen met vragen over donaties voor MASSIVEGOOD kan 24 uur per dag naar Mondial Assistance bellen. "Mondial Assistance is erg trots om partner te zijn met MASSIVEGOOD en om tastbaar een bijdrage te leveren aan zo'n wereldomvattend doel. Deze samenwerking laat de missie van Mondial Assistance zien en de betrokkenheid en bereidheid van onze medewerkers om mensen te helpen overal, altijd, » zegt Jon Ansell, lid van Mondial Assistance's Executive Committee. Hij vertegenwoordigde Mondial Assistance tijdens de officiële lancering in New York.

Het plan werd 23 september 2009 tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties gepresenteerd. Dit onder leiding van de Britse premier Gordon Brown en de president van de Wereldbank, Robert Zoellick. MASSIVEGOOD is het eerste initiatief van de Millenium Foundation. Alle bijdragen worden ingezet voor de strijd tegen ziektes in ontwikkelingslanden.

Voor het eerst waren vooraanstaande vertegenwoordigers uit de reis- en toeristenindustrie bijeen gekomen om hun steun te betuigen aan een nieuw, ambitieus, wereldwijd initiatief op het gebied van de gezondheidszorg. Ze tekenden samen een principeverklaring waarin ze steun toezegden aan de Millenium Foundation en MASSIVEGOOD. Tot de ondertekenaars behoren naast Mondial Assistance, World Travel & Tourism Council, American Express, Amadeus, Sabre and Travelport, online reisbureau Opodo, Orbitz en Travelocity.

Top