Mondial Assistance waarschuwt voor startproblemen auto 2

Mondial Assistance waarschuwt voor startproblemen auto

Amsterdam, 31 december 2009Met de komst van strenge vorst aan het begin van het nieuwe jaar waarschuwt alarmcentrale en pechhulpverlener Mondial Assistance automobilisten voor startproblemen. De afgelopen weken kreeg de alarmcentrale weer veel telefoontjes van automobilisten met auto's die niet startten door het koude weer (met name bij een vorst van 5 graden of meer). Nu er aanhoudende vorst is voorspeld, kunnen automobilisten zelf bepaalde maatregelen nemen om startproblemen te voorkomen.

Als het erg koud is, is er niet echt een verschil tussen nieuwe en oudere accu's. Volgens Mondial Assistance kunnen een aantal zaken helpen om geen startproblemen te krijgen. Hieronder volgen tips om de auto toch bij erg koud weer te kunnen starten.

Kijk naar het rijpatroon van de afgelopen twee weken:
• Met name met het rijden van korte stukjes van minder dan 15 kilometer is het raadzaam minimaal een half uur met de auto te gaan rijden waarbij zo min mogelijk stroomverbruikers zoals de radio, airco, etc. worden gebruikt;
• Met name met het rijden van 50 kilometer of meer per dag dan is de kans groot dat de auto na één of twee koude nachten gewoon start.

Algemene tips:
• Zet de auto zo beschut mogelijk weg (vol in de wind werkt niet bevorderlijk);
• Bij auto's waar de accu onder de motorkap direct zichtbaar is, kan het strak omwikkelen van een handdoek ook helpen de accu in vorm te houden. Haal de handdoek wel weg voor het rijden!
• Het testen van de accu door de auto even te starten en dan weer af te zetten, wil niet zeggen dat de accu sterk genoeg is. Juist het starten trekt energie uit de accu. De auto moet echt een half uur rijden om de accu bij te laden;
• Het is raadzaam een dag van tevoren in ieder geval 30 minuten te rijden om ervoor te zorgen dat de auto 's ochtends start.

Mocht de auto ondanks deze tips toch niet starten, neem dan contact op met de alarmcentrale van de pechhulp verzekering.

Top