Omzet Mondial Assistance stijgt naar 1,6 miljard Euro in 2008

Omzet Mondial Assistance stijgt naar 1,6 miljard Euro in 2008

Mondial Assistance presenteert jaarcijfers 2008

Omzet Mondial Assistance stijgt naar 1,6 miljard Euro in 2008

Amsterdam, 19 mei 2009 – Mondial Assistance Group heeft de financiële resultaten over het jaar 2008 bekendgemaakt. De omzet bedraagt 1,6 miljard Euro, een groei van 8,6% ten opzichte van 2007. Evenals voorgaande jaren heeft Mondial Assistance de groeistrategie kunnen vertalen naar een toenemende groei van de winstgevendheid. De winst over 2008 steeg met 9,6% ten opzichte van 2007 en bedroeg 62,6 miljoen Euro. De 9.817 medewerkers in de 28 landen waarin Mondial Assistance actief is, namen in totaal een recordaantal van 13,5 miljoen verzoeken om hulpverlening in behandeling, een gemiddelde van één verzoek per twee seconden.

De gepresenteerde cijfers bevestigen de positie van Mondial Assistance als wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening, aldus Remi Grenier, CEO van de Mondial Assistance Group. “Wij blijven groeien en vernieuwende activiteiten ontplooien in de 28 landen waarin wij zijn vertegenwoordigd. Zowel onze investeringen in nieuwe vestigingen in China, Rusland en Mexico, als die in innovatieve middelen en systemen, dragen bij aan de ontwikkeling van onze gezonde, winstgevende groei. De uitgebalanceerde spreiding van onze belangen en het stevige fundament van onze organisatie, zorgen ervoor dat we de huidige wereldwijde economische crisis het hoofd kunnen bieden en onze strategische koers kunnen vasthouden.”

Mondial Assistance zag in 2007 de sterkste omzetgroei in Noord- en Zuid Amerika met 18,5%, gevolgd door Azië (7,9%). Europa blijft traditioneel nog steeds het meest belangrijke continent voor de Group, met een aandeel van 71,8% van de omzet. De stijging hier was 4,1%.

Ook in 2009 zal de Group zich richten op het op de juiste manier inspelen op de huidige ontwikkelingen. Tegelijkertijd worden belangrijke initiatieven ondernomen om de strategische ambities tot het jaar 2015 te realiseren. Deze ambities vertalen zich naar de bestaande activiteiten, maar zijn ook gericht op nieuwe ontwikkelingen zoals die op het gebied van internet en telecommunicatie. Ook de enorme groei in zorgbehoeften en hulp in en rondom de woning biedt volop mogelijkheden om te blijven groeien.

Top