Onderzoek Mondial Assistance wijst uit: hulpverlening belangrijk bij een reisverzekering

Onderzoek Mondial Assistance wijst uit: hulpverlening belangrijk bij een reisverzekering

Amsterdam, 28 september 2009Onderzoek uitgevoerd door reisverzekeraar Mondial Assistance wijst uit dat reizigers vooral hulpverlening het belangrijkste aspect vinden bij hun reisverzekering. De vandaag geïntroduceerde nieuwe doorlopende reisverzekering sluit hier volledig bij aan. Met een eigen alarmcentrale die zaken regelt in geval van nood, kan de reisverzekeraar goed in deze behoefte voorzien. Daarnaast bieden vier unieke services meer zekerheid: SMS Assistant, Kid Assistant, Luggage Assistant en Life Assistant.

In de nieuwe doorlopende reisverzekering van Mondial Assistance staat hulpverlening centraal. De vier Assistant Services zijn hier een goed voorbeeld van. SMS Assistant, waarbij de reiziger per sms gewaarschuwd wordt voor eventuele natuurrampen of terreurdreiging in het gebied waar hij reist; Kid Assistant, waarbij kinderen een polsbandje met een alarmnummer dragen dat gebeld kan worden als het kind verdwaalt; Luggage Assistant, waarmee verloren bagage kan worden opgespoord; en Life Assistant,waarmee hulpverleners medische gegevens van de drager kunnen opvragen, mocht die bij een ongeval niet aanspreekbaar zijn.

Manager Marketing Wessel Koenekoop: "Het feit dat Mondial Assistance eigen alarmcentrales heeft in maar liefst 28 landen, zorgde al voor effectieve hulpverlening. Maar met deze vier nieuwe services kunnen we onze klanten nog meer zekerheid en bescherming bieden."

De nieuwe doorlopende reisverzekering geeft de consument veel keuzevrijheid. Zo kan hij kiezen uit drie dekkingsvarianten: Budget, Comfort en Premium. "We spelen hiermee in op de behoeften van de klant zoals die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen", zegt Koenekoop. "Een backpacker die een maand door Australië trekt, heeft heel andere wensen wat zijn verzekering betreft dan een beroepsfotograaf die met zijn apparatuur de wereld over reist." En natuurlijk kan de verzekering aangevuld worden met specialistische wensen, zoals dekking buiten Europa of een dekking voor wintersport.

Top