MVO initiatieven

MVO initiatieven

Allianz Global Assistance neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Wij maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

Goede doelen en vrijwilligerswerk

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft Allianz Global Assistance een samenwerkingsverband met Dokters van de wereld en het Rode Kruis Amsterdam.

Verder kijken we hoe we dingen met of voor onze buren van het Huis voor Onbehuisden (HvO) kunnen doen. Zo hebben we al eerder het schilderen van ons dakterras-meubilair laten uitvoeren door de cliënten. Met een schenking aan de stichting als tegenprestatie. Het Kerst en Paasontbijt geserveerd door vrijwilligers binnen onze organisatie zijn ook initiatieven die binnen deze samenwerking past.

Milieu en omgeving

Onze organisatie wil graag meer aandacht besteden aan milieuvriendelijk auto rijden. De elektrische auto heeft daarbij de toekomst. Om aan de toekomstige behoefte van elektrische auto’s te kunnen voldoen, zijn op ons parkeerterrein  elektrische oplaadpunten geplaatst. We bieden zakelijke partners en onze medewerkers de mogelijkheid hun elektrische auto’s op te kunnen laden. Daarnaast kunnen deze oplaadpunten worden gebruikt voor eventuele toekomstige elektrische leaseauto’s uit ons eigen wagenpark.

Welzijn van onze medewerkers

Wij willen het welzijn van medewerkers bevorderen door uit te gaan van de mens en niet van de werknemer. Wij doen bijvoorbeeld mee met het Nationale Fietsplan om zo het gebruik van de fiets voor het woonwerkverkeer bevorderen. Fietsen is niet alleen gezond, het is ook goedkoop, milieuvriendelijk en het vermindert parkeer- en fileproblemen.

Top