Farmaceutische industrie

Farmaceutische industrie

Allianz Global Assistance heeft uitgebreide internationale ervaring in het begeleiden en ondersteunen van patiënten met verschillende ziektebeelden. Dat doen we onder andere in de vorm van private label Patient Support Programma’s. De begeleiding en ondersteuning maken we mogelijk met ons eigen medische team, met artsen en BIG-geregistreerde verpleegkundigen.

Patient Support programma’s

Onze private label Patiënten Support Programma’s zijn gericht op ondersteuning van de patiënt bij het gebruik van specialistische medicijnen. Elk programma is volledig op maat gemaakt en afgestemd op de wensen van u als opdrachtgever.

De programma’s bieden patiënten de mogelijkheid om contact op te nemen met het medisch team van Allianz Global Assistance. Bijvoorbeeld met vragen over medicijngebruik, bijwerkingen, vergoedingen, bestellingen van medicijnen of de aanvraag van informatie en brochures.

De patiënt kan op allerlei manieren contact met ons opnemen. Via de telefoon, e-mail, sms, chat, mobiele applicatie of het internet. Dankzij een landelijk dekkend netwerk van verpleegkundigen kunnen we de patiënt ook thuis ondersteunen.

Met u als opdrachtgever kunnen we afspraken maken over periodiek contact, gericht op het informeren en onderhouden van de relatie met de patiënt. Bij deze outbound-acties gaat het bijvoorbeeld om training in het toedienen van medicijnen, controle of ondersteuning bij het gebruik van medicijnen of het verzamelen van waardevolle informatie over de doelgroep. Informatie over de doelgroep wordt alleen geanonimiseerd aan u doorgegeven.

Voordelen voor de patiënt:

  • Laagdrempelig programma - makkelijk contact op te nemen.
  • Centrale vraagbaak met informatie over het medicijn gebruik (gebruik tijdens vakantie, Adverse Event - bijwerking)
  • Hoog kennisniveau – patiënten kunnen snel en goed terecht met hun vragen 24/7 per dag.

Voordelen voor de Farmaceut:

  • Verhoging van de therapietrouw – patiënten langer in het programma
  • Adverse Event rapportage conform protocol
  • Ontlasting van de eigen organisatie – outsourcen van niet core activiteiten
  • Waardevolle stuurinformatie over de doelgroep / markt
  • Programma’s volledig op maat te maken
  • 24/7 achterwacht door Verpleegkundige

Contact

Geïnteresseerd in de Healthcare diensten van Allianz Global Assistance? U kunt contact met ons opnemen op 020 - 561 87 10 of via
sales@allianz-assistance.nl.

Top